Reklama

Mrkva ako hlavná surovina: Torta s tvarohovým krémom

Reklama

Mrkva ako hlavná surovina: Torta s tvarohovým krémom

  • Dĺžka prípravy (min): 80
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Cesto:

  • 500 g mrkvy
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g mletých lieskových orieškov
  • 4 ks vajcia
  • 8 lyžíc hrubej múky
  • 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva

Plnka:

  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 ks čerešňový alebo ríbezľový džem
  • 250 g jemného tvarohu

Na potretie:

  • 1 ks džem
  • 1 ks marcipán na obalenie torty

Postup

Krok 1

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme mleté lieskové oriešky, hrubú múku s kypriacim práškom a najemno postrúhanú mrkvu, z ktorej sme vytlačili šťavu. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov vyšľahaný dotuha a spolu premiešame.

Krok 2

Cesto dáme do vopred vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov Celzia.

Krok 3

Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Tvaroh vymiešame s džemom, pridáme do vyšľahaného masla a spolu premiešame. Vychladnutý tortový korpus rozkrojíme na dve časti.

Krok 4

Na jednu časť dáme plnku a prikryjeme druhou časťou cesta. Povrch cesta potrieme lekvárom a obalíme zafarbeným marcipánom alebo fondánom a kvetinovými ozdobami.