Mrkva ako hlavná surovina: Torta s tvarohovým krémom
10. 4. 2016, 2:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:11)

Mrkva ako hlavná surovina: Torta s tvarohovým krémom
- Dĺžka prípravy (min): 80
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Cesto:
- 500 g mrkvy
- 80 g práškového cukru
- 80 g mletých lieskových orieškov
- 4 ks vajcia
- 8 lyžíc hrubej múky
- 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva
Plnka:
- 250 g masla
- 150 g práškového cukru
- 1 ks čerešňový alebo ríbezľový džem
- 250 g jemného tvarohu
Na potretie:
- 1 ks džem
- 1 ks marcipán na obalenie torty
Postup
Krok 1
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme mleté lieskové oriešky, hrubú múku s kypriacim práškom a najemno postrúhanú mrkvu, z ktorej sme vytlačili šťavu. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov vyšľahaný dotuha a spolu premiešame.
Krok 2
Cesto dáme do vopred vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov Celzia.
Krok 3
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Tvaroh vymiešame s džemom, pridáme do vyšľahaného masla a spolu premiešame. Vychladnutý tortový korpus rozkrojíme na dve časti.
Krok 4
Na jednu časť dáme plnku a prikryjeme druhou časťou cesta. Povrch cesta potrieme lekvárom a obalíme zafarbeným marcipánom alebo fondánom a kvetinovými ozdobami.